woensdag 2 mei 2018

Moederdag

Ja en dan zitten we alweer in mei. En deze maand is het Moederdag. Wat gaat het toch allemaal snel he. Iedereen zit alweer naar de vakantie uit te kijken of waar men heen wilt enz.

Wij doen niet aan Moederdag thuis. Mijn moeder zei vroeger altijd dat wanneer ik iets wilde geven bijv. bosje bloemen moet dat lekker spontaan gaan en niet perse omdat het Moederdag is en daarbij komt ook dat mijn moeder altijd rond Moederdag jarig is 7 mei en mijn vader (zo ook dit jaar) op Vaderdag jarig is 17 juni.

Dus onze opdracht is een Moederdag kaart. En soms zit er iets in je hoofd en pak het heel anders uit. Soms leuker maar soms ook minder. Of is het dan dat je de lat te hoog legt of is het dan dat je teveel ideeën in je hoofd heb? Wie zal het zeggen. De ene kaart pakt soms wat leuker uit dan de andere en dat had ik nu dus ook.

Ik heb een kaart gemaakt met een techniek dat je wel vaker tegenkomt maar dan met een andere draai.
Zo heb ik een witte basiskaart met daarop een zachte kleur opleg vel en daarop weer een witte opleg vel.

Op het witte opleg vel ben ik bezig geweest met inkt. Ik heb op een acrylblock wat SU (StampinÚp!) inkt geveegd, toen met een sprayer klein beetje water toegevoegd en deze op het witte vel gelegd. Zie foto


Wanneer je deze verwijderd krijg je een leuk gekleurd vierkantje. Zoals je ziet heb ik een leuke stempel gestempeld. Nu heb ik met mijn Versamark inktkussen over mijn hele kaart geveegd (lichtelijk) en daarna clear embossing poeder erover gestrooid en deze verhit met de heattool. Dit geeft een kleine sprankel op de kaart. Daarna heb ik met een vierkant mal het vierkantje uit gestanst.


Dit past niet precies maar daardoor geeft het wel een leuk effect.
Nou daar na gewoon alles op de kaart plakken maar dat vierkantje dat uit gestanst dat plak je in het midden met een stukje foamtape.
Dan krijg je een leuk effect door de kleine verhoging. En de stempel loopt netjes door.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je een berichtje achter laat!! Ik zal hem zo spoedig mogelijk lezen en beantwoorden.